resepi brownies bite

Brownies Bite

Sangat mudah dan memang best bawa pergi picnic. Budak-budak pun suka.

resepi kek alphabet

Kek Alphabet Red Velvet

Meh kitorang tunjuk resepi Kek Alphabet Red Velvet yang korang boleh guna.

Resepi Bubur Cha Cha Keledek

Bubur Cha Cha Keledek

Puas pujuk Cik Ain untuk masakkan petang-petang gini. Yang penting memang best layan kena pula dengan air teh.

Hotteok @ Korean Pancake

Ianya macam donut yang dijadikan lempeng dan diisi inti gula dan kayu manis. Korang kene try ok.

resepi roti cheese stick

Roti Cheese Stick

Lembut, gebu dan sedap.. Kena pula bila sapu dengan mentega bersama madu. Aduhai.. Tak cukup satu..

Kek Pandan Gula Melaka

Kek Pandan Gula Melaka

Agak susah nak buat berbanding kek yang lain, sebab nak buat cream dia agak leceh tapi berbaloi..

Kek Blueberry

Senang je nak buat dia… rasa pon sedap sehingga menjilat jari… boleh lah cuba buat hujung minggu ni… 

Talam Labu

Talam Labu

Rasanya sangat berlemak dan sedap… cara nak buatnya pon senang… apa lagi tunggu… marilah belajar bersama..

Overnight Oat

Overnight Oat

Sangat mudah dibuat… dan ia juga memudahkan para suami untuk menjaga makan ibu yang sedang berpantang… tak sampai 5 minit.

Swiss Meringue Buttercream

Swiss Meringue Buttercream

Agak susah nak buat berbanding buttercream biasa… tapi rasanya sangat berbaloi dengan usaha yang dilakukan…

Aiskrim Kelapa Dara

Aiskrim Kelapa Dara

Senang je nak buat… sesiapa yang teringin nak merasa tu… marilah belajar buat aiskrim ni bersama…

Kek Strawberry

Kek Strawberry

Memang kegemaran orang ramai… terutama bagi golongan kanak-kanak… dengar strawberry je mesti menggiurkan mereka..

Seminit Resepi @ 2016