Carian Resepi

Koleksi Seminit Resepi

resepi brownies bite

Brownies Bite

Sangat mudah dan memang best bawa pergi picnic. Budak-budak pun suka.

resepi kek alphabet

Kek Alphabet Red Velvet

Meh kitorang tunjuk resepi Kek Alphabet Red Velvet yang korang boleh guna.

Resepi Bubur Cha Cha Keledek

Bubur Cha Cha Keledek

Puas pujuk Cik Ain untuk masakkan petang-petang gini. Yang penting memang best layan kena pula dengan air teh.

Oatdin (makanan kucing)

Oatdin (Oat + Sardin)

Untuk kucing anda yang kelaparan. Sangat mudah disediakan dan yang penting tidak mahal.

Hotteok @ Korean Pancake

Ianya macam donut yang dijadikan lempeng dan diisi inti gula dan kayu manis. Korang kene try ok.

resepi roti cheese stick

Roti Cheese Stick

Lembut, gebu dan sedap.. Kena pula bila sapu dengan mentega bersama madu. Aduhai.. Tak cukup satu..

Kek Pandan Gula Melaka

Kek Pandan Gula Melaka

Agak susah nak buat berbanding kek yang lain, sebab nak buat cream dia agak leceh tapi berbaloi..

Kek Blueberry

Senang je nak buat dia… rasa pon sedap sehingga menjilat jari… boleh lah cuba buat hujung minggu ni… 

Talam Labu

Talam Labu

Rasanya sangat berlemak dan sedap… cara nak buatnya pon senang… apa lagi tunggu… marilah belajar bersama..

Overnight Oat

Overnight Oat

Sangat mudah dibuat… dan ia juga memudahkan para suami untuk menjaga makan ibu yang sedang berpantang… tak sampai 5 minit.

Set Milk Booster

Set Milk Booster

Sesuai dimakan selepas luka ibu betul-betul kering atau pun selepas 44 hari bersalin dan boleh menambahkan susu badan.

Swiss Meringue Buttercream

Swiss Meringue Buttercream

Agak susah nak buat berbanding buttercream biasa… tapi rasanya sangat berbaloi dengan usaha yang dilakukan…


Sembang | Tanya | Request Resepi

Seminit Resepi @ 2016